Bio

Wendy van Os is in 2017 afgestudeerd aan de Academie voor Theater en Dans, aan de Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten. Ze studeerde af in productie en voorstellingsleiding in de richting theater en events.

 

Ze ging direct aan de slag als Cultureel programmeur bij Pllek in Amsterdam en parttime als showcaller. In 2018 ontving Wendy van Os het Anne Faber Stipendium, een beurs voor talentvolle zakelijk leiders en creatief producenten in de theatersector.

 

Wendy is gespecialiseerd om als eerste conceptontwikkelaar aan tafel te zitten en ook om zelf de regie te voeren op de vloer van het bedachte plan. Daardoor weet ze aan de concepttafel al de spanningsboog en logistieke kennis om te zetten in inhoud. Soms werkt ze bij een project van A tot Z, andere keren stapt ze als externe showcaller in.

Bachelor of Arts

Opleiding Productie podiumkunsten (AHK) 2012-2017

Anne Faber Stipendium

2018-2020

Opleiding Productie Podiumkunsten

2012-2017

Afstudeerprojecten:
- Salzburger Festspiele (Salzburg, Oostenrijk): Technische productie
- Theatre (Londen, Engeland): Stage manager
- JMT Management: Voorstellingsleider events
- Scriptie: Een verkenning naar de schouwburg van deze tijd

Oprichting Wendy van Os | Concept & Productie

2015 - Heden

Vanaf 2015 heeft Wendy een bedrijf gericht op Concept en Productie in de culturele sector en creatieve industrie.

Cultureel Programmeur bij Pllek

2017-2018

Direct na haar afstuderen begon Wendy bij het culturele restaurant Pllek te werken als Cultureel programmeur. Ze programmeerde o.a. theatervoorstellingen, een belevenisvolle Midzomernacht (zie foto) en series als 'Global Traditions' en 'Films with a view'. Ook programmeerde ze wekelijkse kinderprogramma's en zette duurzame samenwerkingen op.

Anne Faber Stipendium

2018-2020

Het Anne Faber Stipendium is een beurs van 15.000 euro voor ontwikkeling als zakelijk leider of creatief producent. Elk jaar wordt er één young professional uitgekozen die het traject mag doorlopen. Het stipendium is opgezet door Het Huis Utrecht en werd uitgereikt door Minister van Engelshoven. Wendy was de eerste ontvanger. © Angeliek de Jonge